PROTESER

Dagens moderne materialer og behandlinger kan hjælpe de fleste til at få deres udseende og funktion tilbage trods manglende tænder.

Kroner
Når der er lidt tilbage af tanden kan en krone ofte genskabe funktionen og udseendet igen. Det mest almindelige er at inderkernen på en krone laves af et meget holdbar matriale som f.eks. guld eller titanium. 
Bro
En bro er almindeligvis afhængig af støttetænder på hver side af den manglende tand. Hvis disse tænder har store fyldninger eller er blevet skadet før er bro et godt alternativ, da tandlægen ikke behøver at fjerne så meget af den sunde tand. Men hvis du derimod ikke har fyldninger eller andre skader bliver tandlægen nød til at fjerne mere af selve tanden så broen kan passe.
Helprotese
 
Helproteser fremstilles så de ligner de naturlige tænder og dit gamle tandsæt og tandstilling. Det kan være et alternativ når du ikke længere har egne tænder eller at du ikke ønsker eller kan få implantater.
Delprotese
 
Hvis du fortsat har dine egne fortænder i god behold og f.eks mangler kindtænderne, kan en løsning være en delprotese for at erstatte de manglende tænder, almindeligvis bliver de sat fast med små klemmer til støttetænderne. Den sidder normalt godt af sig selv, der er patienter der har problemer med at vende sig til at tænderne ikke sidder helt fast.
Hybrid protese
Dette er også en protese, som kan bruges hvis man kun mangler nogle tænder, men er meget bedre end delprotesen pga. æstetikken.
Rengøring af proteserne

Proteserne lægges i vand med nogle specielle tabletter beregnet til proteser og hvis det ikke er nok kan man børste det med almindelig tandbørste.